Eduskuntavaaliehdokas Timo Markkula Uusimaa #479 VAIKUTA - ÄLÄ YLLÄTY

Osaako poliitikko asettua naapuriryhmittymän saappaisiin?

  • Ymmärtävätkö poliitikot toisiaan?
    Ymmärtävätkö poliitikot toisiaan?

Jatkan pohtimista liittyen lukuisiin kommentteihin vaalikiertueeltani, että politiikassa riidellään ja kinastellaan ja siten asiat eivät etene tai resursseja haaskaantuu teatteriin - varsinkin eduskunnassa.

Osaavatko poliitikot sitten asettua toisen ryhmittymän tilanteeseen ja näkemyksiin joko ryhmä- tai henkilötasolla? Mitäpä jos varmistettaisiin tätä ymmärrystä tästä lähtien jokaisessa vaalitentissä tai –paneelissa tai muussa tilanteessa, jossa poliitikkoja tentataan julkisesti.

Jokainen poliitikko voisi valmistautua tähän etukäteen ja aivan varmasti se tehtäisiinkin, jotta vastaajan oma kyvykkyys ja halu oppia tulisi todennettua mahdollisille äänestäjille.

Miten tämä toteutettaisiin?

Tämä kävisi helposti siten, että jokaisessa vaalitilaisuudessa olisi vähintään yksi kysymys, johon osanottaja vastaisi siten, että hänelle olisi arvottu jonkun toisen ryhmittymän saappaisiin astuminen ja vastauksen opponoitsijana toimisi sen toisen ryhmittymän läsnäoleva henkilö.

Eli käytännössä näin: Ryhmittymän X henkilö vastaa määrättyyn kysymykseen siten, miten hän käsittää ryhmittymän Y:n sen näkevän. Ja vastausta kommentoi ryhmittymän Y henkilö.

Näin varmistetaan, että jokaisen poliitikon olisi tutustuttava vastapuolen näkemysten perusteluihin ja syihin. Mitä mieltä Sinä olet tästä menettelystä? Liike Nyt Uusimaa #479.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hjallis on hävinnyt julkisuudesta. Pallosta on ilmat pihalla, kuten oli alunperinkin.

Toimituksen poiminnat