Eduskuntavaaliehdokas Timo Markkula Uusimaa #479 VAIKUTA - ÄLÄ YLLÄTY

Miksi äänestäminen kannattaa?

  • Eduskunta - täällä päätetään.
    Eduskunta - täällä päätetään.

Pohdi muutama tärkeä asia elämästäsi – huomaat, että suomalaisella politiikalla on jokaiseen asiaan suora tai epäsuora vaikutus. Hämmästyttävää, mutta totta – politiikkaa ei pääse pakoon, vaikka päättäisi olla äänestämättä.

Koko elämänkaari on jollain tavalla kytkeytynyt yhteiskuntaan ja sitä ohjataan politiikalla – tästä syystä meidän tulee olla aktiivisia. Vaikka joku poliittinen päätös tai päätöksenteko ei olisi sinulle ajankohtainen juuri nyt, koskettavat ne sinua todennäköisesti myöhemmin.

Tässä muutamia asioita

  • Verotus – sen eri muodot koskettavat meitä kaikkia läpi elämän
  • Sosiaalipolitiikka – Sote ja muut. Tiedätte kyllä, elintärkeitä asioita
  • Maahanmuutto – moninainen kenttä tarpeiden ja syiden vaihdellessa
  • Maastamuutto – miten sosiaaliturva ja verotus käyttäytyy eri tilanteissa
  • Ympäristö – miten pidämme huolta tästä upeasta planeetastamme ja silti meidän tulisi nauttia hyvästä elintasosta
  • Arki – liikkumisen, asumisen ja elämisen nopeasti kohoava hintataso
  • Sinä itse – ja lähimmäisesi tai ne asiat, joista välität erityisesti.

Äänestäminen on tärkeää myös siitä syystä, että pystymme sen kautta osoittamaan niitä arvoja ja tulevaisuuden näkymiä, jotka koetaan tärkeiksi sekä yksilön, että maamme kehityksen kannalta.

Rohkeasti päättämään – sinun ei tarvitse olla kaikkien alojen asiantuntija

Tunnetko, että en lähde äänestämään, sillä et tiedä asiasta riittävästi? Ei hätää – me Liike Nyt:ssä tulemme pureskelemaan asiat ja tekemän niistä selkokielisiä ja kaikkien ymmärrettävissä olevia asioita. Tulisi myös muistaa, ettei sinun tarvitse olla asiantuntija kaikissa poliittisissa kysymyksissä, riittää jos on omia mielipiteitä ja asioita, joita haluaa edistää. Katso lisää https://liikenyt.fi/paatoksentekoprosessit/

 

Ulkosuomalaiset ovat ehdoton voimavara Suomelle – olivat he sitten vakituisesti tai osan vuotta ulkomailla asuvia. Ulkomailla opittuja asioita ja toimintamalleja tarvitaan kernaasti maustamaan suomalaista tekemistä ja politiikkaa. Tätä vuorovaikutusta haluan myös minä edistää osaltani mm. kokemuksellani yrittäjyydestä Espanjassa, joka liittyy suomalaistenkin aktiivielämään sekä erilaisia yhteiskuntia tarkastelleena henkilönä. Tule mukaan antamaan suuntaviivoja suomalaisen yhteiskunnan muutokselle parempaan - moni palaa Suomeen tai on osa-aikainen suomalainen ja monella on lähimmäisiä Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat